Maltillisesti Mäntyrinteessä

Leeni on toiminut ekotukihenkilönä vuodesta 2012 asti. Ensin hän toimi Mäntyrinteen vanhainkodissa eli vanhuskeskus 4:ssa mutta tällä hetkellä hän on kiertävä lähihoitaja eli varahenkilö. Aamulla ei välttämättä tiedä missä yksikössä on tarvetta sijaiselle. Varahenkilöillä on kiinteä kotiosasto, joihin mennään, jos varausta ei ole tullut muualle.
- Onhan tämä tehnyt ekotukitoiminnan haasteellisemmaksi mutta toisaalta, tässä näkee hyvin mitä on tehty missäkin paikassa. Toimipisteittäin vaihtelee todella paljon, miten on asioita tehty vai onko lainkaan. Toisaalta, jos on otollinen hetki, ekoasioita on tullut nostettua esiin eri toimipisteissä ja viestiä viety eteenpäin. Ollaan käsitelty ihan perusasioita, etenkin työkoneiden näyttöjen ja valojen sammuttelua.

Maltti on valttia

Mäntyrinteessä Leeni aloitti informoimalla esimiehiä ekotukiasioista johtoryhmässä sekä sairaanhoitajafoorumissa. Johtoryhmä koostuu koko alueen esimiehistä. Sairaanhoitajafoorumi puolestaan on nimensä mukaisesti sairaanhoitajille.  Nykyään vanhuskeskus 4:ssa jokaisessa yksikössä on oma ekotukihenkilö. Hienoa on, että ekotukihenkilöt, joita Leeni on tavannut, ovat olleet todella innoissaan ekotukiasioista.
- Eihän tätä voisi muuten tehdä, jos ei intoa ole. Itselläni innostus meinasi jossain vaiheessa laantua kun turhauduin byrokratiaan ja päätösten teon hitauteen. Eniten ihmetytti työsuhde-alennuksella saatujen bussikorttien poistaminen.  Niitä turhautumisia varmasti tulee jokaiselle jossain vaiheessa, pitää vain muistaa olla pitkäjänteinen ja malttaa.  Kyllä asiat kuitenkin etenevät. Suurin juttu täällä Mäntyrinteellä on tähän mennessä ollut tykyhenkilöiden ja ekotukihenkilöiden yhdessä järjestämä hyvinvointi-iltapäivä 2014 keväällä. Paikalla oli TSJ:n jäteneuvontaa, luomukauppoja, SPR:n Kontti ja muita yrittäjiä. Tapahtumassa myös joogattiin ja huollettiin pyöriä. Osallistujia oli kaikkiaan 30-40. Iltapäivän aikana järjestettiin myös kilpailu parhaan kierrätysmateriaalin tuunaamisesta, johon osallistui kymmenen työtä. Voitto meni sisustustavaralle.

Tasapainoilua ulkoistamisessa

Mäntyrinteessä on oma ompelija. Hän on nyt myös ekotukihenkilö, joten sisustuksessa näkyy kierrätysmateriaalien hyötykäyttö.
- Oma ompelija on ollut jo vuosia. Hän korjaa asukkaiden vaatteita ja on keksinyt käyttää vanhat huovat tekemällä niistä pyörätuolin kanssa käytettäviä ponchoja. Täällä on myös oma pesula ja talossa toimii vielä omat siivoojat ja laitoshuoltajat. Asioista on helppoa ja jouhevaa sopia kun väki on omaa. Tosin yhteistyö Arkean kanssa on nyt sujunut ruokapalveluiden kanssa mukavasti. Heidän kauttaan olemme saaneet biojätteen keräyksen toimimaan mallikkaasti. Pitäisi löytää tasapaino sen välillä, mitä kannattaa ulkoistaa ja mitä ei. Ulkoistaminen vaikuttaa myös henkilökunnan motivointiin. Esimerkiksi sivistystoimialalla toiminut sähkönsäästöporkkanaa ei saatu toimimaan hyvinvointitoimialalla, osittain siitä syystä että meidän toimipisteistä iso osa on vuokralla muissa kuin kaupungin rakennuksissa. Sähkölukemia ei saada ajoissa tai ollenkaan. Säästöjä oli vaikea todentaa. Selkeä näyttö tavoitteissa onnistumisessa tarvitaan. Kiitoksena ei tarvitse välttämättä olla kuin kakkukahvit, pääasia että kiitetään.

 

Teksti ja kuva: Marja Tommola

12/2015