Toimintaa ikäihmisten hyväksi jo 12 vuotta

Ikäihmisten palvelutori Poiju sijaitsee Humalistonkadulla, keskellä vilinää ja vilskettä. Silti se saattaa jäädä huomaamatta, jos ei itse palveluja tarvitse. Poijun ekotukihenkilö Irmeli Sulonen valottaa Poijun toimintaa.

  • Poiju oli ennen ikäihmisten kohtaamispaikka. Vuonna 2015 tehdyn muutoksen myötä Poiju muuttui palvelupisteeksi. Poijussa opastetaan ja neuvotaan ikäihmisiä sekä heidän omaisiaan ja läheisiään erilaisista palveluista sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä.  Palvelua annetaan joko ajanvarauksella tai ilman. Iltapäiväohjelmat, kuten tuolijumpat, jäivät muutoksen myötä pois.Meitä on kuusi päätoimista palveluohjaajaa, jotka kiertävät Poijussa, Ruusukorttelissa sijaitsevassa senioripuhelimessa ja kotikäynneillä. Yksi palveluohjaajistamme vastaa kaupungin tukipalveluiden (ateria- ja turvapuhelinpalvelun) organisoimisesta.Poijun tiloissa on myös seurakunnan vapaaehtoisten ylläpitämä kahvila. Asiakkaita täällä Poijussa vierailee karkean arvion mukaan noin 400 kuukaudessa. Palvelutiskillä keskustelemassa käy lähes 200 ja loput tulevat kahville, seurustelemaan ja käyttämään asiakastietokoneita, joita on neljä kappaletta. Senioripuhelimeen saamme kuukauden aikana yli kaksisataa puhelua, Irmeli selvittää.

Poiju on ollut toiminnassa jo 12 vuotta ja tarjoaa neuvontaa ja ohjausta ikäihmisille sekä heidän omaisilleen ja läheisilleen. Erilaisia esitteitä ja lehtisiä onkin todella paljon ympäri Poijua. Kolme kertaa vuodessa julkaistaan Menovinkit senioreille kirjanen, joka onkin ollut todella suosittu julkaisu. Sen ilmestymistä asiakkaat osaavat jo odottaa. Sen lisäksi eri yhdistykset, seurat, yksityiset palveluntuottajat ja kaupungin eri toimialat toimittavat Poijuun esitteitään ja infopakettejaan.

  • Lisää telineitä odotellaan, jotta saataisiin vapautettua seinä- ja hyllytilaa muuhunkin, esimerkiksi ekotuen julisteita varten. Ekotukikalenteri ja -tarrat eivät onneksi vie paljoa tilaa, joten niitä olen jo liimaillut seinille, Irmeli naureskelee. 

Koska toiminta on vakiintunut ja tieto levinnyt, terveyskeskukset ja järjestöt osaavat jo neuvoa Poijun palveluihin asiakkaitaan. Poijusta voi myös pyytää kotikäynnin, joko asiakas itse tai hänen omaisensa tai läheisensä. Kotikäynnillä arvioidaan, onko tarvetta palveluiden aloittamiselle ja kenen toimesta, kaupungin, yksityisen vai yhdistyksen.  

  • Joskus täällä Poijussa tai Senioripuhelimessa asiakkaan kanssa keskustellessa tulee tunne, että nyt ei ole kaikki ihan niin kuin pitäisi. Olen siihen tunteeseen oppinut luottamaan pitkän työurani aikana. Silloin asiakkaalle suositellaan aktiivisesti kotikäyntiä ja korostetaan, että se on täysin maksuton palvelu. Kotikäynnillä selviää parhaiten asiakkaan toimintakyky ja toimintaympäristö, jossa hänen tulee pystyä toimimaan. Kotikäyntejä meille kertyy noin 40 kuukaudessa. Kotikäynneillä tehdään tarvittaessa asiakkaalle myös laajempi toimintakyvyn arvio, joka saattaa ohjata asiakkaan säännöllisen kotihoidon piiriin.

Aitiopaikka seurata Humalistonkadun liikennettä

  • Suurin osa asiakkaista saapuu paikalle bussilla tai kävellen. Taksilla kulkee vain muutama satunnainen henkilö. Ehkä joku pyöräileekin, en vain ole koskaan nähnyt, Irmeli naurahtaa.Alussa pyörätien tuleminen puhututti melko paljon, mutta nyt asian suhteen ollaan jo ihan sinut. Ensin pidettiin pyörätien tekemistä turhanpäiväisenä touhuna. Pyörätien valmistuessa keskustelu rauhoittui, mutta turvallisuusasioita puhutaan yhä. Asiakkaita on huolestuttanut mahdolliset pyörien ja auton ovien yhteentörmäykset, kun katuparkit ovat aivan pyöräkaistan vieressä. Lisäksi keskustelua on herättänyt pyöräkaistan kapoisuus, kun vieressä on korkea kynnys. Huolena on ollut, että polkimet saattavat raapaista siihen ja pyöräilijä kaatuu. En tiedä, onko tämä realistinen huolen aihe, Irmeli miettii. Kyllä täällä on huomattu myös puutteellinen auraus ensilumien aikana ja pohdittu parkkipaikkojen, niin auto- kuin pyöräparkkienkin tarvetta. Eniten varmaan on kummastuttanut tuo punaiseksi maalattu alue, molempien autokaistojen leveydeltä Humalistonkadun ja Puutarhakadun risteyksessä.

Irmeli tarkoittaa pyörätaskua, ja se on varmasti herättänyt kummastusta muissakin kuin vain Poijun asiakkaissa. Pyörätasku on pyöräilijöille valo-ohjatuissa risteyksissä moottoriajoneuvojen eteen varattu odotustila. Pyörätasku mahdollistaa pyöräilijän turvallisen pysähtymisen liikennevaloihin ennen pysähtyviä moottoriajoneuvoja. Tarkoituksena on, että pyöräilijät odottavat valojen vaihtumista selkeästi autoilijoiden näkökentässä. Liikenneturva opastaa näin:

  • Jos liikennevalo on vihreä tai valot eivät ole käytössä, aja pyörätaskun yli pysähtymättä.
  • Jos liikennevalo on punainen, aja pyöräkaistaa pitkin autojen eteen pyörätaskuun.
  • Siirry vasempaan reunaan, jos olet kääntymässä risteyksestä vasemmalle. 
  • Siirry oikeaan reunaan, jos olet kääntymässä oikealle.

 

Kuva ja teksti: Marja Tommola

11/2017

Irmeli Sulonen