Työ- ja kokousmatkojen taittamisen on vaihtoehtoja

Ekotukihenkilö: Marjukka Vepsä

Työmatkaliikkuminen vaikuttaa mm. henkilöstön terveyteen, kustannuksiin ja tietenkin ympäristöön. Nykytilanteen selvittäminen on ensisijainen toimenpide, jotta voidaan kehittää toimintaa. Keväällä Turun kaupungin työntekijöille toteutettiinkin työmatkaliikkumiskysely.
- On hyvä että työnantaja on kiinnostunut työntekijöidensä oloista ja haluaa kehittää niitä. Sen vuoksi minäkin vastasin mielelläni työmatkaliikkumiskyselyyn, Konsernihallinnon asiainhallinnan ekotukihenkilö, Marjukka Vepsä kertoo.

Lisää etäneuvotteluja ja tiedottamista kaivataan

Työmatkaliikkumiskyselyyn vastasi lähes 1500 henkilöä. Turun kaupungin työntekijät ovat liikkumistottumuksissaan melko tyypillisiä. Autoilun osuus kaikesta työmatkaliikkumisesta on alle 40 prosenttia, mikä on melko tavallista muihin vastaaviin kyselyihin verrattuna. Kuitenkin yli kolmannes työasiamatkoja tekevistä henkilöistä ilmoittaa kulkevansa alle viiden kilometrin matkat omalla autolla.

Avainsana kaikessa on tiedottaminen, oli kyse sitten yhteiskäyttöautoista, yhteisistä bussikorteista tai etäneuvottelumahdollisuuksista. Kyselyssä kävi ilmi että etenkin etäneuvottelumahdollisuuksien olemassaolosta ja niiden käytöstä ollaan epätietoisia. Jokaiseen kaupungin tietokoneeseen on asennettu Lync - ohjelma, joka mahdollistaa pikaviestimisen ja etäneuvottelut mutta vain viidennes vastaajista oli tietoinen tästä. Myös etätyömahdollisuuksia olisi kyselyn perusteella potentiaalia parantaa, sillä vain muutama prosentti vastaajista tekee etätöitä, vaikka yli kolmannes pitää niiden tekemistä mahdollisena omassa työtehtävässään.

Ekotukea ja työmatkaliikkumista

Kyselyn kautta oli mahdollisuus osallistua Liikettä työmatkaan -hankkeeseen. Tarkoituksena on että osallistujat vaihtavat työmatkaliikkumiskulkumuotoaan terveellisemmäksi vuoden ajaksi. Samalla heille tehdään kuntokartoitukset ja laboratoriokokeet, joiden avulla seurataan työntekijän terveyden muutosta.
- Työmatkaliikkumiskyselyyn vastatessa tajusin kuinka paljon käytän omaa autoa turhillakin matkoilla. Työmatkaa minulla on hieman yli kolme kilometriä, joka on aivan sopiva matka pyöräillä töihin. Kun kyselyn lopussa kysyttiin halua osallistua työmatkaliikkumista edistävään hankkeeseen, olin heti innokas, Marjukka muistelee.

Marjukka on toiminut yksikkönsä ekotukihenkilönä nyt vuoden verran. Pieni kolmentoista henkilön yksikkö on ollut kyllä innolla mukana ekotukitoiminnassa.
- Vessaankaan ei tarvinnut laittaa kuin pieni kyltti ”Kiitos kun sammutit valot” niin heti alkoivat valot sammua, Marjukka naurahtaa. Hyvin on muutenkin oppi mennyt perille. Kehittämispäivässä kerroin ekotukiasioista koko porukalle ja työkaverit kiittelivät että tuli paljon uutta tietoa.  Ekotukitoiminta tukee vahvasti liikkumista mikä on lisännyt omaa motivaatiotani. Oma terveys on tietysti tärkein kannustin mutta kyllä sitä on alkanut ajattelemaan liikkumisen vaikutuksia ympäristöön yhä vahvemmin, Marjukka jatkaa

Pelkästään hyviä puolia

Marjukka hankki keväällä uuden pyörän, joka siivitti pyöräilyn hurman leviämiseen muutoinkin kuin työmatkoille. Pyörän varustukseen kannattaa kiinnittää huomiota.
- Uuden pyörän myötä pyöräilystä tuli hauskaa, etenkin kun pyöräilykelit olivat upeat. Ennemminkin sitä ajatteli niin päin että eihän minun tarvitse vaan mennä autolla! Marjukka nauraa. Pyörän kori oli kuitenkin melkeinpä se isompi asia. Pieni juttu voi vaikuttaa pyöräilymukavuuteen todella paljon. Nyt kun ei enää tarvitse kuljettaa kantamuksia selässä, ajoasentokin pysyy mukavampana.

Talven liukkaiden alkaessa saattaa pyöräily kokea pientä taantumaa, sillä talvipyöräily on Marjukalle vielä liian uskaliasta. Mikä tahansa on kuitenkin terveellisempää kuin autolla kulkeminen, joten vaihtoehtoja terveelliseen liikkumiseen on muitakin.
- Nyt tarkoituksena on että talvella hankin työsuhdematkalipun. Kävelen työmatkani toiseen suuntaan ja menen bussilla toiseen suuntaan. Ajallisesti pyöräily on nopeaa, sillä pyörällä kulkiessa työmatkalla ei ole niin monia liikennevaloja, pääsen ihan oven viereen ja pyörälle löytyy aina parkkipaikka. Rahaa säästyy todella paljon kun bensaa kuluu vähemmän. Ja jos talvella tarvitsen töiden jälkeen autoa niin ennemmin tulen sen bussilla kotoa hakemaan lämpöisestä tallista. Kyllähän sitä piristyy raikkaassa ilmassa ihan toisella tavalla kuin autossa istuessa! Oman auton jatkuva käyttö on vain totuttu tapa, josta oli yllättävän helppoa myös tottua pois, toteaa Marjukka.

 

Teksti ja kuva: Marja Tommola

Julkaistu Turun pualest 5/2013

Yksikkö: 
Konsernihallinto/ Asianhallinta