Ajankohtaiset uutiset

Ekotuen peruskurssi siirtyy syksyyn
Maanantai, huhtikuu 4, 2022 - 14:31

Turun Ekotuen peruskoulutukset siirretään aiemmasta ilmoituksesta poiketen syksyyn. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. 

 

Teekannu ja kukkia
Ekotuen aamukahvit keväällä 2022
Tiistai, tammikuu 25, 2022 - 13:56

Ekotuen aamukahvit jatkuvat taas keväällä, merkkaa jo nyt päivämäärät ja teemat kalenteriisi! Tarkempi ohjelma ja puhujat ilmoitetaan viimeistään muutama viikko ennen tilaisuutta.

Aamukahvit alkavat tuttuun tapaan lyhyellä alustuksella teeman asiantuntijoiden johdolla, jonka jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Voit myös mainostaa tilaisuuksia työkavereillesi – aamukahvit ovat avoimia kaikille.

Millianen joulunviettäjä olet -testin etusivu kuvana
Testaa millainen joulunviettäjä olet!
Tiistai, joulukuu 21, 2021 - 13:44

Turun kaupungin Ilmastotiimin vetämän 1,5 asteen elämä -kampanjan yhteydessä on kehitetty hauska testi, jolla pääset selvittämään millainen joulunviettäjä olet! Suositko arkea helpottavia palveluita, nautitko runsaudesta vai toivotko ennemmin minimalistista joulua?

Tee testi ja ja saat tietää millainen joulunviettäjä olet!

Pelaamaan pääset tästä linkistä!

1,5 asteen elämä kampanjan logo
Ilmoita ekoteko
Maanantai, marraskuu 29, 2021 - 23:54

Talvi on täällä, mutta se ei ekotukitoimintaa hidasta. Ekotukihenkilömme ovat edelleen tervetulleita paljastamaan oman yksikkönsä ekotekoja, joilla edistämme askel askeleelta Turun matkaa kohti hiilineutraaliutta. Julkaisemme ekotekoja uutiskirjeessämme ja ositteessa ekotuki.net.

Syyskuun ekoteko: ”Olen kahden vuoden jälkeen aloittanut taas työmatkapyöräilyn. Häviän ajallisesti noin 10 minuuttia per suunta, mutta samalla saan liikuntaa ja hyvän fiiliksen pyöräillessäni jokirantaa ilman ruuhkia.”

Ekotukihenkilö, hyvinvoinnin palvelukokonaisuus

Turun Tuomiokirkon ympäristö valaistuna jouluvaloin
Valon polku tuo loistetta pimeyteen!
Maanantai, marraskuu 29, 2021 - 23:48

Pimeys saa väistyä joulua kohden, kun valo valtaa kaupungin kadut. Valon polku -kokonaisuus muodostuu kaupunkikeskustan alueelle valotaideteoksista ja kausivaloista. Keskusta-alueella valaistaan mm. Börsin työmaan nosturi, Kaupungintalon puistikko ja Kauppahallin kuja.

Hekkulamppu
Korvenmäen ekovoimalaitos ja vierailukeskus Hehku vihittiin käyttöön
Maanantai, marraskuu 29, 2021 - 23:45

Kierrätyskelvoton jäte saadaan jälleen hyödynnettyä Varsinais-Suomen alueella. Keväällä 2021 käynnistynyt Lounavoiman ekovoimalaitos Salon Korvenmäessä vihittiin virallisesti vihitty käyttöön 17. marraskuuta 2021. Laitoksen valmistuttua lounaiseen Suomeen on vihdoin saatu pitkään odotettu paikallinen hyödyntämisratkaisu muulla tavoin kierrätyskelvottomalle jätteelle.

Tutustu Turun kiertotalouden tiekarttaan!
Maanantai, marraskuu 29, 2021 - 23:42

Turku on vakaasti matkalla kohti kestävää ja ilmastopositiivista kaupunkialuetta. Viimeisin harppaus kohti kestävyyttä on 22.11.2021 kaupunginhallituksessa hyväksytty Turun kiertotalouden tiekartta – kohti resurssiviisasta yhteiskuntaa 2029. Kiertotalous ja resurssiviisaus ovat keinoja, joilla edetään kohti hiilineutraaliutta kestävästi heikentämättä taloutta, turvaten luonnon monimuotoisuus ja takaamalla kaikille reilu siirtymä.

kuva tietokoneesta
Ekotuki Metkussa
Maanantai, marraskuu 29, 2021 - 23:40

Ekotuki on saanut oman sivunsa Turun intranettiin, MeTkuun. Ekotuen löydät palvelut ja tuki -otsikon alta. Sivulla voi tutustua Ekotukeen ja sitä voi käyttää esimerkiksi tukena toiminnan esittelyssä aiheesta kiinnostuneille työkavereille. Sivulla on myös koottuna Ekotuesta julkaistuja uutisia. Käy tutustumassa täällä.

Ekotuen seinäkalenteri vuodelle 2022
Ekotukikalenteri vuodelle 2022 on täällä!
Maanantai, marraskuu 29, 2021 - 23:38

Ekotuen seinäkalenteri vuodelle 2022 on saapunut! Kalenteri sisältää 13 julistetta, jotka antavat vinkkejä ja kannustavat kestävään arkeen kotona ja työpaikalla. Kalenteri sopii työpaikan taukohuoneeseen kannustamaan työyhteisöä kestävään toimintakulttuuriin tai kotitoimistolle piristämään työpäivää.

Ekotuen aamukahvit jälleen joulukuussa
Maanantai, marraskuu 29, 2021 - 23:35

Vielä ehdit osallistua Ekotuen aamukahvitilaisuuksiin. Joulukuun aamukahveilla 9.12. klo 9.00–9.45 saamme vinkkejä vaikuttavaan viestintään. Miten Turussa tieto kulkee ja miten tavoitan kohdeyleisöni? Tässä aamukahvitilaisuudessa saat parhaimmat vinkit Turun kaupungin viestinnän asiantuntijalta.