Ekotuen aamukahvit keväällä 2022

Ekotuen aamukahvit jatkuvat taas keväällä, merkkaa jo nyt päivämäärät ja teemat kalenteriisi! Tarkempi ohjelma ja puhujat ilmoitetaan viimeistään muutama viikko ennen tilaisuutta.

Aamukahvit alkavat tuttuun tapaan lyhyellä alustuksella teeman asiantuntijoiden johdolla, jonka jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Voit myös mainostaa tilaisuuksia työkavereillesi – aamukahvit ovat avoimia kaikille.

Tilaisuudet järjestetään Teams -kokouksina. Pääset osallistumaan suoraan alla olevien linkkien kautta. Osallistumislinkit ja tiedot tapahtumista löytyvät lähempänä kutakin tilaisuutta myös MeTkusta.

24.3. klo. 9.00–9.30 Vaikuta valinnoilla: ruoka

Ruoantuotanto on maailmanlaajuisesti yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista ja lisäksi maatalouden vaikutus luonnon monimuotoisuuden heikkenemiseen on merkittävä. Suomessa ruoan kulutuksella on vahva yhteys Itämeren rehevöitymiseen. Tässä aamukahvissa teemana on ruoan tuotannon ja kuluttamisen vastuullisuus –fokuksessa paikalliset kasviproteiinit. Puhujana on Sanna Vähämiko Brahea-keskuksesta. 

Osallistu tästä: Ekotuen aamukahvi, vaikuta valinnoilla: ruoka

21.4. klo. 9.00–9.30 Lisää tietoa: ilmastonmuutos

Turun kaupungilla on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Vuoteen 2029 mennessä tavoitteena on, että kaupunki ei tuota enää yhtään päästöjä ilmakehään ja sen jälkeen tavoitteena on olla ilmastopositiivinen, ilmakehää viilentävä kaupunki. Aamukahvissa katsaus ilmastonmuutokseen ja ajankohtaista tietoa Turun kaupungin ilmastotyöstä!

Osallistu tästä: Ekotuen aamukahvi, lisää tietoa: ilmastonmuutos

19.5. klo. 9.00–9.30 Ekotuen työkalupakki: kierrätys kuntoon

Pohditko, miten saisit kierrätyksen kuntoon työpaikallasi? Mistä aloittaa, mistä hankkia jäteastiat, kuka vastaa tyhjennyksestä ja miten saada työkaverit kierrättämään? Tämän päivän aamukahvissa pohditaan näitä asioita ja saadaan vastauksia alanasiantuntijoilta!

Osallistu tästä: Ekotuen aamukahvi, työkalupakki: kierrätys kuntoon

Teekannu ja kukkia