Ekotuen aamukahvitilaisuudet alkavat taas

Keväällä alkaneet ekotuen aamukahvit jatkuvat syksyllä!  

Aamukahvit alkavat tuttuun tapaan lyhyellä alustuksella Valonian ja Turun kaupungin asiantuntijoiden johdolla, jonka jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Olemme pidentäneet keskusteluaikaa 15 minuutilla, jotta kysymyksille jää riittävästi aikaa. Osallistua voi oman aikataulunsa mukaisesti. 

Aamukahvit ovat hyvä tilaisuus oppia ja kysyä mieltäsi askarruttavia asioita suoraan asiantuntijoilta!  

Voit myös mainostaa tilaisuuksia työkavereillesi – aamukahvit ovat avoimia kaikille. 

Tilaisuudet järjestetään Teams -kokouksina. Pääset osallistumaan kuhunkin tapahtumaan suoraan alla olevien linkkien kautta tai ilmoittautumalla täältä, niin saat kätevästi kalenterikutsun suoraan työkalenteriisi. Osallistumislinkit ja tiedot tapahtumista löytyvät lähempänä kutakin tilaisuutta myös MeTkusta. 

9.9. klo. 9.00 – 9.45 Kiertotalous ja resurssiviisaus 

Syksyn ensimmäisen aamukahvin teemana on kiertotalous ja resurssiviisaus. Tiesitkö, että Turku on kansainvälinen kestävän kehityksen ja kiertotalouden edelläkävijä? Kiertotalous on keskeinen osa kaupungin ilmastopolitiikkaa eikä ilmastotavoitteisiin päästä ilman kiertotalousajattelua. Vieraana Niina Ruuska Turun kaupungin ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksiköstä. 

Osallistu tästä: Ekotuen aamukahvi: Kiertotalous ja resurssiviisaus 

7.10. klo. 9.00 – 9.45 Pienvesien ja kaupunkipurojen merkitys 

Kaupunkien pienvedet ovat luonnon monimuotoisuuden ja virkistyksen, mutta myös tulvavesien hallinnan ja vesiensuojelun kannalta merkittäviä. Turun kaupungin alueella on lukuisia pienvesistöjä, joista merkittävimmät ovat kaupunkipurot Jaaninoja ja Kuninkoja. Aamukahvilla opimme lisää kaupunkipuroista ja niiden merkityksestä. Konkreettisena esimerkkinä Turun kaupungin ja Valonian yhteistyö Kuninkojan kunnostamiseksi. Vieraina Valonian asiantuntija ja Turun kaupungin edustaja. 

Osallistu tästä: Ekotuen aamukahvi: Pienvesien ja kaupunkipurojen merkitys

11.11. klo. 9.00 – 9.45 Turun kaupungin luonnon monimuotoisuussuunnitelma 

Turun kaupunki on laatimassa luonnon monimuotoisuusohjelmaa. Tavoitteena on luoda käytännön toimenpiteitä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ja edistämiseksi Turussa. Aamukahvilla saamme kuulla lisää ohjelmasta ja sen edistymisestä Turun kaupungin edustajalta. 

Osallistu tästä: Ekotuen aamukahvi: Turun kaupungin monimuotoisuussuunnitelma 

9.12. klo. 9.00 – 9.45 Ekotuen työkalupakki: Vaikuta viestinnällä.  

Miten ympäristöasioista kannattaa viestiä työkavereille tai ystäville? Tässä aamukahvitilaisuudessa saat parhaimmat vinkit Turun kaupungin viestinnän asiantuntijalta. 

Osallistu tästä: Ekotuen aamukahvi: Ekotuen työkalupakki, ympäristöviestintä