Energiansäästöviikko

Lähde mukaan Energiansäästöviikkoon viettämällä Energiavartti!

Tällä viikolla (5.10.-11.10.) vietämme valtakunnallista energiansäästöviikkoa! Energiansäästöviikko viestii meitä kaikkia koskettavista asioista: kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia. Viikon aikana kannattaa ainakin osallistua viettämällä Energiavarttia!

Energiavartti on oivallinen työkalu sinulle ekotukihenkilönä käsitellä energiankäyttöä työpaikalla. Varsinaista Energiavarttia vietetään 6.10. klo 14.15-14.30, mutta visailutuokiota voi viettää myös muulloin!

Osallistuminen on helppoa!
  • Ilmoittaudu Energiansäästöviikolle ja Energiavarttiin täällä.
  • Kannusta kaikkia visaamaan samanaikaisesti  tiistaina 6.10. klo 14.15 tai sopikaa kalentereihin yhteinen ajankohta visailulle.
  • Jaa Energiavartin verkkovisan linkki (aukeaa juuri ennen Energiavarttia) koko henkilöstölle https://motiva.leadfamly.com/energiavartti-2020 
  • Järjestä visastriimaus, jossa jokainen tekee visaa etäyhteydet päällä esimerkiksi Teamsin, Zoomin tai Google hangoutsin kautta.
  • Jokainen pelaa omalla laitteella mobiilisti tai tietokoneella
  • Visaan rekisteröidytään ilmoittamalla nimimerkki/nimi, organisaatio sekä sähköpostiosoite.
  • Oman tuloksensa voi halutessaan jakaa sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla. Organisaation sisäisessä kisassa voitte hyödyntää esimerkiksi tulosten sähköpostin jakomahdollisuutta pisteiden koostamiseen.

Visaamaan pääsee myös www.energiavartti.fi-verkkosivun kautta Energiavartin alettua. 

Täältä voit ladata ohjeet ja vinkit yhteiseen visatuokioon!

Teemaviikon kuvaus Motivan sivuilla.

Energiansäästöviikolla alkaa myös valtakunnallinen Wattimaisteri-kampanja, joka opastaa seurantapalvelun käyttöön.

 

ENERGIAVIIKON TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

6.10. klo 14.15 Energiavartti. Yhteisöllinen tietovisapeli mittaa tietämystä ja opettaa energiansäästöstä. Voit järjestää helpon, mobiilipohjaisen pelihetken esimerkiksi työporukalle. Yhteisen Energiavartin jälkeen tietovisa on pelattavissa koko Energiansäästöviikon ajan, joten sitä voi pelata useamman kerran ja eri paikoissa. Lue lisää Energiavartista ja järjestä oma energiavisailu!

6.10. klo 14–18 energiainfo kauppakeskus Myllyn Myllyntorilla. Tarjolla tietoa Wattimaisterista, energiansäästöstä kotona ja tietysti niistä energiasyöpöistä. Martat kertovat myös ilmastoruoasta ja kysyvät, mitä on energiajärki. Tapahtuman järjestävät Martat yhteistyössä Valonian kanssa. Tempaus on osa Marttailuviikon toteutusta Varsinais-Suomessa.

6.10. klo 14–18 energiainfo kauppakeskus Skanssissa. Energiansäästöviikolla Skanssissa käynnistyy energiadatan visualisoinnin kampanja, jonka avulla tuodaan näkyväksi uusiutuvaa energiaa, energiansäästöä ja hiilijalanjäljen pienentämistä. Luvassa on muun muassa niin perheen pienimmille kuin vanhemmille sopiva kuvasuunnistus. Klo 14.15 käynnistyy Energiavartti, jossa Skanssi kannustaa yrityksiä, asukkaita ja asiakkaita energiaviisauteen. Martat tarjoilevat tietoa Wattimaisterista, energiansäästöstä ja energiasyöpöistä kotona ja Punnu Games esittelee Fantastic Energy -peliä. Tapahtuman järjestää Energiaviisaat kaupungit -hanke yhteistyössä kauppakeskus Skanssin ja Valonian kanssa.