Kaupunkiviljelyä Kirkkopuiston terassilla Turussa – kaikki mukaan aloitustalkoisiin 1.6.2021

Tulevana kesänä Kirkkopuiston terassilla tuodaan esiin kaupunkiviljelyä ja sen hyötyjä konkreettisesti yhdessä tekemällä. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan istuttamaan ja hoitamaan yhteistä kohtaamispaikkaa koristavia viljelyksiä, oppimaan yhdessä sekä nauttimaan myöhemmin sadosta.

1.6.2021 klo 16 alkaen terassilla järjestetään kaikille avoin talkoopäivä, jonka aikana pääsee tutustumaan kaupunkiviljelyyn ja työntämään kätensä multaan, kuulemaan puheenvuoroja Dodon kaupunkiviljelyn asiantuntijalta ja Turun kaupungin ilmastotiimiltä sekä tietenkin keskustelemaan aiheesta muiden kanssa. Talkoopäivässä voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi hoitamaan viljelyksiä kesän ajan. Syksyllä luvassa on myös kaikille avoin sadonkorjuutapahtuma.

Kaupunkiviljelyprojekti toteutetaan yhteistyössä Dodo ry:n, Kirkkopuiston Terassin, Valonian, Turun kaupungin ja kaikkien aiheesta kiinnostuneiden kaupunkilaisten kesken. Toiminnan tavoitteena on lisätä vehreyttä ja viihtyisyyttä kaupungissa, tuoda hyötykasvien viljelyä lähemmäs niin asukkaita kuin vierailijoita sekä luoda yhteisöllisyyttä kaupunkiviljelyn keinoin.