Kokeile kestävää lähiseutumatkailua Fölillä

Kesä on oivaa aikaa heittäytyä turistiksi omassa kotikaupungissa. Näppärä tapa tutustua lähiseudun nähtävyyksiin on esimerkiksi Turun omat kaupunkipyörät Föli-fillarit eli föllärit. Tavallisten keltaisten pyörien joukosta löytyy myös 10 sinistä sähköavusteista pyörää! Muistathan että föllärien käyttöoikeus kuuluu voimassa olevaan Fölin kausikorttiin ja työmatkakorttiin. Föllläriasemien läheisyyteen osuu useita Turun nähtävyyksiä, kuten Turun linna, Forum Marinum, Aboa Vetus Ars Nova, Turun Tuomiokirkko, Turun kaupunginkirjasto, Turun kaupunginteatteri ja Biologinen museo. Ei muuta kun pyörä alle ja nähtävyyksiä kiertämään!

Matkakortilla tai bussin kertalipulla pääset matkustamaan myös Fölin vesibussissa. Vesibussi Aurajoelta Ruissaloon ja Hirvensaloon kulkee päivittäin 24.5.–29.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin 4.–5.9., 11.–12.9. ja 18.–19.9. Tarkemmat tiedot vesibussin liikkeistä löydät Fölin nettisivuilta. Vesibussilla matkustat kätevästi vierailemaan esimerkiksi Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa tai nauttimaan ulkoilusta Ruissalon ainutlaatuisessa luonnossa.

Mikäli merellistä Turkua mieluummin suuntaat metsään, nappaa alle Fölin linja-auto, jolla pääset suoraan Kuhankuonolle Kurjenrahkan kansallispuistoon. Vuonna 2021 liikennettä ajetaan lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 26.4.–31.10. sekä arkisin myös 7.6.–8.8. Kansallispuistomatkalle kelpaavat kaikki Fölin matkakortit ja muut liput. Kertalipun voi ostaa myös lähimaksulla bussista.