Korvenmäen ekovoimalaitos ja vierailukeskus Hehku vihittiin käyttöön

Kierrätyskelvoton jäte saadaan jälleen hyödynnettyä Varsinais-Suomen alueella. Keväällä 2021 käynnistynyt Lounavoiman ekovoimalaitos Salon Korvenmäessä vihittiin virallisesti vihitty käyttöön 17. marraskuuta 2021. Laitoksen valmistuttua lounaiseen Suomeen on vihdoin saatu pitkään odotettu paikallinen hyödyntämisratkaisu muulla tavoin kierrätyskelvottomalle jätteelle. Ekovoimalaitoksessa hyödynnetään energiaksi Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) alueen kierrätyskelvotonta polttokelpoista jätettä, joka ennen laitoksen valmistumista kuljetettiin hyödynnettäväksi energiana Riihimäelle, Kotkaan, Tukholmaan ja Tallinnaan. Ekovoimalaitoksen ansiosta jätteet saadaan hyödynnettyä lähellä niiden syntypaikkaa, ja jätteistä saadaan alueelle edullista kaukolämpöä ja sähköä.

Kiertotalouden vierailukeskus Hehku aukaisee ovensa vierailijoille keväällä 2022

Salon Korvenmäen ekovoimalaitokseen yhteyteen perustettu kiertotalouden vierailukeskus Hehku tutustuttaa vierailijoita kiertotalouteen ja esittelee kestäviä kulutustottumuksia, kierrätystä ja jätteiden hyödyntämistä. Samalla vierailijat pääsevät tutustumaan ekovoimalaitoksen toimintaan ja energiantuotantoon.

Vierailukeskuksen toiminta käynnistetään ensi keväänä, jolloin se on valmis vastaanottamaan vierailijaryhmiä. Oman tutustumisajan vierailukeskukseen pääsee varaamaan LSJH:n ja Lounavoiman verkkosivujen varauskalenterista toiminnan käynnistyttyä. Myös Ekotuki odottaa mielenkiinnolla uuden mahdollisen vierailukohteen avautumista.

Lue lisää

Hekkulamppu