Liikkujan viikko Turussa

Euroopan Liikkujan viikko

Euroopan Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.-22. syyskuuta.Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan Liikkujan viikosta löydät lisätietoa esimerkiksi Motivan sivuilta tai Liikkujan viikon kansainväliseltä nettisivustolta. Tänä vuonna liikkujan viikon teemana on kävely, joten liikkujan viikon kunniaksi voi vaikka sopia kävelykokouksia tai taittaa työmatkan vaihteeksi kävellen.

Turussa tapahtuu

Tänä vuonna myös Turku osallistuu Liikkujan viikkoon yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävällä tapahtumalla! Fiksun liikkumisen hanke CIVITAS ECCENTRIC yhteistyökumppaneineen järjestää Vanhalla suurtorilla ja sen välittömässä läheisyydessä HUB Turun tiloissa (Nunnankatu 4) kolmen päivän ajan monipuolista liikkumisaiheista ohjelmaa. Tervetuloa mukaan!

Keskiviikko 18.9. - Liikkeellä kaiken ikää.
Erityisesti ikäihmisille suunnatussa avoimessa tilaisuudessa klo 10 alkaen kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja turvallisesta, kestävästä ja terveellisestä liikkumisesta. Puheenvuorojen ohessa ja niiden aikana tilassa on myös mahdollista kiertää tutustumassa liikkumisen asiantuntijoiden pisteisiin. Tapahtumapaikkana on HUB Turku (Nunnakatu 4, 20700 Turku).

Torstai 19.9. - Tehoa liikkumiseen työyhteisöissä sekä Liikkumisen karnevaali & Föli 5 v.
Päivä alkaa klo 11:30 yrityksille ja yhteisöille suunnatulla, kaikille avoimella tilaisuudella HUB Turun tiloissa. Luvassa on lyhyitä tietoiskuja työmatka- ja työasialiikenteen tehostamisesta. Puheenvuorojen ohessa on mahdollisuus tutustua kestävään liikkumiseen erikoistuneiden yritysten ja yhteisöjen toimintaan.

Illalla klo 16:30 alkaen vietetään koko perheen Liikkumisen karnevaalia ja juhlitaan 5-vuotiasta Föliä! Karnevaalin ajaksi Vanha Suurtori täyttyy mukavasta ohjelmasta ja runsaasta joukosta näytteilleasettajia, jotka ovat paikalla esittelemässä fiksun liikkumisen tuotteita ja palveluita. Karnevaalin päätähtinä nähdään iki-ihanat, TV:stä tutut liikennekonstaapelit Maltti ja Valtti.

Perjantai 20.9. - Tulevaisuuden liikkuminen
Perjantain kaikille kaupunkilaisille avoimessa tilaisuudessa klo 8:00 alkaen luodaan katse tulevaisuuteen, kun asiantuntijat kertovat uusista liikkumisen visioista ja mahdollisuuksista Turussa. Puheenvuorojen jälkeen on luvassa työpaja, jossa aiheen eri ulottuvuuksiin päästään syventymään tarkemmin.

Turun liikkujan viikon lopullinen ohjelma ja ilmoittautumisohjeet päivitetään Turun seudun tapahtumakalenteriin.