Tulevat teemaviikot

Syksy on täynnä teemaviikkoja, joista ammentaa ideoita ekotukiviestintään työpaikoilla. Erilaiset kampanjat ja teemapäivät piristävät arjen keskellä. Nappaa siis talteen syksyn teemapäivät ja -viikot.

Pyöräilyviikko

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.- 5.9.2021. Pyöräilyviikolla kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Tutustu pyöräilyviikkoon täällä.

Hävikkiviikko

Hävikkiviikon ajankohta on 13.-19.9.2021. Hävikkiviikko haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Hävikkiviikkoa voi viettää monin eri tavoin, ja osallistua voi kuka tahansa! Ruokalat ja ravintolat voivat punnita ruokahävikkinsä ja seurata, onko kampanjaviikon viestinnällä vaikutusta hävikin määrään. Kouluissa voidaan käydä läpi esimerkiksi ruokahävikin ilmastovaikutuksia ja miettiä, mitä jokainen voi tehdä kouluruokalassa ja kotona hävikin pienentämiseksi. Voit suunnitella isomman tapahtuman tai järjestää vaikkapa jämälounaan työkavereiden kesken. Tutustu hävikkiviikkoon ja nappaa talteen ideat hävikkiviikon materiaalipankista. Voit myös osallistua keskusteluun sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteella #hävikkiviikko.

Euroopan liikkujan viikko

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Tänä vuonna liikkujan viikon teemana on terveellinen ja turvallinen liikkuminen. Viikon varsinaisia viettäjiä ovat kunnat ja kaupungit, mutta tapahtumia voivat järjestää kaikki innokkaat. Viikolla voit esimerkiksi haastaa työkaverit lisäämään liikkumista lihasvoimin tai kokeilemaan jotakin uutta päästötöntä liikkumismuotoa. Euroopan liikkujan viikko huipentuu tuttuun tapaan maailmanlaajuiseen Auton vapaapäivään, jota vietetään tänä vuonna keskiviikkona 22.9.2021. Tutustu liikkujan viikkoon tarkemmin täällä.

Energiansäästöviikko

Energiansäästöviikko, 11.–17.10.2021, viestii meitä kaikkia koskettavista asioista: kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia. Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä kuin kotonakin. Tänä vuonna Energiansäätöviikolla vietetään 25. juhlavuotta. Sen kunniaksi kampanjaviikolla kannustetaan erityisesti kaupunkeja ja kuntia energiansäästötekoihin, jotka auttavat ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Olipa kyseessä sitten kuntapäättäjä, kuntajohtaja, virkamies tai kuka tahansa kuntalainen, kannustamme kaikkia kertomaan, mikä on oma maininnan arvoinen #energiateko, jonka aikoo toteuttaa. Tärkeää on muistuttaa, että pienistäkin teoista syntyy suuria säästöjä!

Reilun kaupan viikko

Reilun kaupan viikkoa vietetään joka vuosi viikolla 43 eli tänä vuonna kampanjaviikko on 25.–31. lokakuuta. Vuoden 2021 teemana on ilmastonmuutos. Yleisesti Reilun kaupan viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi vaikuttaa omilla vastuullisilla ostosvalinnoillaan.

Reilun kaupan viikkoa voit viettää esimerkiksi järjestämällä reilun kahvitauon. Reiluun kahvitaukoon voi osallistua niin virtuaalisesti kuin vaikkapa työpaikan kahvihuoneessa: kaatakaa porukalla kuppeihin Reilua kahvia, napatkaa kahvihetkestänne kuva ja jakakaa se sosiaalisessa mediassa tunnisteella #reilukahvitauko.