Valon polku tuo loistetta pimeyteen!

Pimeys saa väistyä joulua kohden, kun valo valtaa kaupungin kadut. Valon polku -kokonaisuus muodostuu kaupunkikeskustan alueelle valotaideteoksista ja kausivaloista. Keskusta-alueella valaistaan mm. Börsin työmaan nosturi, Kaupungintalon puistikko ja Kauppahallin kuja.

Valon polku alkaa Turun ydinkeskustan ja Vanhankaupungin alueelle 3.–6.12.2021 levittyvästä suuresta valotapahtumaviikonlopusta. Tuolloin esillä on peräti 14 erilaista valoteosta. Lisäksi tarjolla on runsaasti oheisohjelmaa: tulitaidetta, sirkusta, nukketeatteria ja valosuunnistusta. Osa tapahtuman teoksista jää ilahduttamaan kulkijoita kausivalaistuksen rinnalle pidemmäksi aikaa. Valon polku päättyy 21.–22.1.2022 Seikkailupuistossa järjestettävään Lasten valomaa -tapahtumaan.

Lähde ulkoilemaan valon polulle!

Valaistut kohteet houkuttelevat pimeältä piiloutuvia kaupunkilaisia ulkoilemaan valojen ja värien ääreen. Valon polun reitin pituus on 10 000 askelta, joten saat kerättyä koko päivän askelsuosituksen kulttuurikierroksella.  Koko Valon polku tapahtumineen on maksuton sekä esteetön ja suurin osa teoksista on nähtävissä vapaasti aina pimeän aikaan.  Valon polun kohteet on julkaistu karttareittinä Citynomadi-verkkosivuilla ja -mobiilisovelluksessa.

Lue lisää ja tutustu tarkemmin Valon polkuun ja oheistapahtumiin.

Turun Tuomiokirkon ympäristö valaistuna jouluvaloin